Kedel og stegepande

Læs mere om Trangia kedler og stegepander her

Kedler og stegepander

Trangia stormkøkkener er lette at have med at gøre, meget robust, og tåler stort slid, men er ikke særlig brændstoføkonomisk. Det kan du ændre på ved tilkøb af enten end gasbrænder eller multifuel brænder og vinterbrænder. Skal du koge vand til kakao, te og kaffe eller varmt opvaskevand, kan du med stor fordel benytte en kedel. Det er mere brændstoføkonomisk at bruge en kedel og også betydelig hurtigere end med en gryde. Har du en teflonpande eller overvejer at købe en pande vil det være en god ide samtidig at anskaffe sig et dørslag/spækbræt som samtidig beskytter når gryderne skramler imod panden når stormkøkkenet er pakket sammen. Et stormkøkken kan anvendes af alle I et halvt århundrede har Trangia stormkøkken været det naturlige valg af letvægts køkkener. Der i høj grad anvendes af spejdere, backpacker og til trekring, men mange andre anvender Trangia stormkøkkener fx motorcyklister på træf, jæger, lystfisker eller familien på cykel eller ved camping og ferie i telt, hvor grejet ikke må fylde ret meget. Non-stick Non-stick er en fællesbetegnelse for et væld af materialer der lægges på indersiden af gryder og pander, for at gøre at de slipper madvarer let. Effekten kan opnås ved at anodisere aluminium, men oftest er det forskellige PTFE(Teflon)-materialer eller keramiske belægninger. Mange non-stick belægninger er dog mere skrøbelige end andre overflader, og skal varmes forsigtigt op og undgå kontakt med køkkenredskaber af metal, der nemt ridser dem. Non-stick belægninger gør panden nem at vaske op, og gør samtidig at fødevarer ikke brænder let på. Det betyder at de klarer stivelsesholdige madvarer og ting som æg bedre end andre materialer. Anodiseret aluminium Ved anodisering forstærkes aluminiums naturlige egenskaber ved at forøge tykkelsen af det beskyttende oxidlag. Fra naturen er oxislaget 0,2 µm og anodisering er en elektrokemisk proces, hvor tykkelsen af det gennemsigtige oxidlag forøges. De mest anvendte tykkelser er 5-25 µm, mens tykkelser over 25 µm kaldes hårdanodisering. Det forstærkede lag øger modstandskraften over for korrosion og slitage, samtidig med at overfladen bliver smudsafvisende og føles behagelig at røre ved. Det er derfor meget anvendeligt til behandling af aluminiumsgryder og pander, der anvendes til madlavning. Aluminium Aluminium har utroligt gode varmefordelende egenskaber, og giver dermed en god fordeling af varme over hele fladen, så du får en lige tilberedning. Men aluminium har desværre en egenskab, der gør at det går i forbindelse med syreholdige fødevarer, og giver en metallisk bismag. Derfor bruges aluminium oftest anodiseret eller sammen med andre materialer.

Nyhedsbrev

Jeg vil gerne modtage nyheder og gode tilbud ca. en gang om måneden.
Mailadresser gives ikke videre til tredjemand.

Kategorier

Navigation