Hjem >> Mærkevarer >> Trangia stormkøkken >> Gryde & lejergryde

Gryde & lejergryde

Læs mere om Trangia gryder og lejergryder her

Gryder og kasseroller

Mangler du en ekstra gryde til dit Trangia Stormkøkken er der mulighed for at finde en passende gryde online her. Vi har desuden lejergryder til bål, der også er produceret af Svenske Trangia AB. Et stormkøkken kan anvendes af alle I et halvt århundrede har Trangia stormkøkken været det naturlige valg af letvægts køkkener. Der i høj grad anvendes af spejdere, backpacker og til trekring, men mange andre anvender Trangia stormkøkkener fx motorcyklister på træf, jæger, lystfisker eller familien på cykel eller ved camping og ferie i telt, hvor grejet ikke må fylde ret meget. Til Trangia stormkøkkener anvendes der tre typer materiale
  • Ultralet aluminium
  • Hardanodized Ultralight aluminium
  • Non-stick belægning

Trangia 25 & 27 - UL stormkøkkener er fremstillet i Ultralight aluminium Trangia 25 & 27 -HA stormkøkkener er fremstillet i Ultralight – Hårdanodiseret aluminium Aluminium Aluminium har utroligt gode varmefordelende egenskaber, og giver dermed en god fordeling af varme over hele fladen, så du får en lige tilberedning. Men aluminium har desværre en egenskab, der gør at det går i forbindelse med syreholdige fødevarer, og giver en metallisk bismag. Derfor bruges aluminium oftest anodiseret eller sammen med andre materialer. Anodiseret aluminium Ved anodisering forstærkes aluminiums naturlige egenskaber ved at forøge tykkelsen af det beskyttende oxidlag. Fra naturen er oxislaget 0,2 µm og anodisering er en elektrokemisk proces, hvor tykkelsen af det gennemsigtige oxidlag forøges. De mest anvendte tykkelser er 5-25 µm, mens tykkelser over 25 µm kaldes hårdanodisering. Det forstærkede lag øger modstandskraften over for korrosion og slitage, samtidig med at overfladen bliver smudsafvisende og føles behagelig at røre ved. Det er derfor meget anvendeligt til behandling af aluminiumsgryder og pander, der anvendes til madlavning. Non-stick Non-stick er en fællesbetegnelse for et væld af materialer der lægges på indersiden af gryder og pander, for at gøre at de slipper madvarer let. Effekten kan opnås ved at anodisere aluminium, men oftest er det forskellige PTFE(Teflon)-materialer eller keramiske belægninger. Mange non-stick belægninger er dog mere skrøbelige end andre overflader, og skal varmes forsigtigt op og undgå kontakt med køkkenredskaber af metal, der nemt ridser dem. Non-stick belægninger gør panden nem at vaske op, og gør samtidig at fødevarer ikke brænder let på. Det betyder at de klarer stivelsesholdige madvarer og ting som æg bedre end andre materialer.

Nyhedsbrev

Jeg vil gerne modtage nyheder og gode tilbud ca. en gang om måneden.
Mailadresser gives ikke videre til tredjemand.

Kategorier

Navigation