Barduner

Læs mere om barduner her

Barduner

Telte, læsejl eller fortelte skal alle fæstnes til jorden med gode og stærke barduner for at kunne stå oprejst og modstå vind og vejr på campingferien. Som regel følger der altid barduner med teltet når man køber det, men mange gange kan oplever, at bardunerne kun lige dækker det allermest nødvendige behov for at få teltet til at stå. Derfor kan der være behov for at supplerer bardunerne eller helt udskifte barduner, så de kan opfylde det individuelle behov og klare at holde teltet på plads uanset hvornår du bruger det.

Fremstilling

Barduner er oftes fremstillet i slidstærkt nylon (polyamid) og kan være spundet eller flettet sammen med forskellige andre materialer som fx bomuld, andre polyester typer eller sisal foruden, at der kan være indflettet reflextråde for større synlighed. Kvaliteten på barduner kan vurderes ud fra brudstyrke, materialevalg og antallet af sammenfletninger, der kan være 8 - 16 - 24 eller 32 i forskellige strukturer. Farven er ofte hvid, men visse teltproducenter har valgt, at have deres helt egne farver på netop deres bardunsnor. Isabella holder eksempelvis deres barduner i grå nuancer medens Outwell fremstiller neon grønne reflekterende barduner. Til justering af længde og opstramning af bardunen, er påsat en bardunstrammer. Bardunstrammeren kan være fremstillet i forskellige materialer som aluminium, plastic eller træ.

Stormbardun til fortelte

I camping sammenhæng er stormbarduner fremstillet i slidstærkt og kraftigt nylon bælte, der spændes henover teltet. Nogle producenter fraråder dog dette fx Isabella og Dorema, der i stedet har deres egen løsning på stormsikring af fortelt.

Nyhedsbrev

Jeg vil gerne modtage nyheder og gode tilbud ca. en gang om måneden.
Mailadresser gives ikke videre til tredjemand.

Kategorier

Navigation