Hjem >> Campingtilbehør >> Luftmadras & Sovepose

Luftmadras & Sovepose

Læs mere om soveposer, liggeunderlag og luftmadrasser her

Sovepose - liggeunderlag - luftmadras Soveposer

Soveposen er vigtigt for en god nats søvn og det er anbefalelsesværdigt med én slags sovepose til sommernætter og én vinter-dun-sovepose til vinterhalvåret. Her er det vigtigt at kigge på soveposens komforttemperatur, da ekstremtemperaturindikatoren er et udtryk for hvad man kan overleve i. Det er af stor vigtighed du vælger en sovepose, der passer til den lavest mulige nattemperatur som du mener du kan være udsat for - sommer som vinter, indendørs eller i telt. Den angivne komfort temperatur er soveposen minimums komfort udetemperatur. Læg mærke til at den samme sovepose kan have en temperatur angivelse for henholdsvis kvinder og mænd.
Syntetisk fyld eller dun fyld?
  • Syntetisk fyld er det billigste, men tungere. Det modstår og isolerer stadig selvom det bliver vådt.
  • Dun fyld giver den bedste isolering, let at komprimere og vejer kun lidt. Giver rigtig god varme og langtidsholdbar, men er dyre og skal holdes tørt.
Til den almindelige familie vil en eller to forskellige soveposetyper være tilstrækkeligt, men er du til det mere ekstreme fx backpacker, trækker eller spejder, kræver det imidlertid at du har mulighed for hjemmefra at vælge den korrekte sovepose til den tur du begiver dig ud på. Tips om soveposer
  • Hold din sovepose tør!
  • Pak altid din sovepose i din rygsæk og altid i en vandtæt pose
  • Det er værd at købe en ordentlig tør taske/pose "Dry Back" til at sikre, at din sovepose forbliver helt tør.
  • Hvis der kommer vand ind i dit telt - straks at putte din sovepose i din "Dry Back" - det kan handle om din overlevelse!
  • Hvis natten er uventet koldt, at bære tøj om natten. Du kan også sætte din fleece trøje i bunden af soveposen for at holde dine fødder varme.

Liggeunderlag og luftmadrasser Et liggeunderlag er meget vigtigt især for at give isolering fra jorden, men også komfort til en god nats søvn. Uanset om der er koldt eller varmt, er et godt og isoleret liggeunderlag altid en god rygdækning for en god nats søvn. Her kigger man på noget der kaldes R-værdi for isoleringsevnen ved forskellige grader celsius. De billigste er fremstillet i celleplast - også kaldet skum-underlag. De er lette i vægt, holdbare, giver noget isolering og er nemme at bruge. Men ofte har de en tendens til at være omfangsrige og ikke særlig komfortabel. Selv oppustelige liggeunderlag koster noget mere, men isolerer langt bedre og er meget mere komfortabel. De selvoppustende liggeunderlag og er fremstillet af langtidsholdbart skumplast betrukket med og fastlimet til en 100 % vand- og lufttæt nylon. Disse liggeunderlag kombinerer celleplastunderlagenes gode isolationsevne med luftmadrassens liggekomfort på hård og ujævn grund. Luftmadrasser kan købes i flere designmæssige udgaver. Nyere og også en dyer luftmadras, er luftmadrasser med tværliggende luftkanaler. De giver en god isoleringsevne, fylder ikke som meget og er samtidig komfortable at ligge på. Luftmadrasser, der er høje, brede, beklædt med velour og i udseende ligner en sengemadras, er ganske fortrinlige til familien på telttur i stort familietelt eller som gæsteseng i hjemmet.
Tips om liggeunderlag
  • Tænk på, hvor høj du er. En tre kvart længde liggeunderlag kan være alt hvad du behøver og giver mulighed for at spare vægt og oppakning.
  • Brug et liggeunderlag designet til udendørs brug når du er udendørs. En indendørs luftmadras eller liggeunderlag har ikke samme holdbarhed eller isoleringsevne.
  • Tykke luftmadrasser kan være en luksus, men hvis du ved, du har brug for en god nats søvn til at blive motiveret den næste dag, er et selvoppustelig liggeunderlag af rigtig god kvalitet, en klog investering.

.

Nyhedsbrev

Jeg vil gerne modtage nyheder og gode tilbud ca. en gang om måneden.
Mailadresser gives ikke videre til tredjemand.

Kategorier

Navigation