Hjem >> Campingtilbehør >> Fortelte tilbehør >> Pløkke og barduner

Pløkke og barduner

Læs mere om pløkke og barduner

Pløkke

Vores sortiment af pløkker er meget bredt, der spænder fra almindelig brug og til særlige vejrforhold. Titanium, aluminium eller stålpløkke har, hver for sig sine egenskaber:

  • Titaniumpløk – meget høj styrke
  • Aluminiumpløk – meget lav vægt
  • Stålpløk – mere prisvenlig end titanium og aluminium

Herunder er en liste over forskellige profiler på pløkke og deres formål:

  • Øjepløk, der er den mest udbredte runde metal pløk til mindre telte og ofte billige telte fx til festivaller
  • U-pløk, er bukket på langs (deraf navnet) og den kan gribe hårdt fat i jorden. U-pløkken kan anvendes som stormpløk til mindre telte
  • T-pløk, en type der giver den en stærk form og er meget brugt til større pløkke, 30 cm og derover
  • D-pløk, en pløk der er firkantet i sin profil, stærkere en øjepløkken og stadig meget simpel, den er dog mindre populær end andre
  • Y-pløk, anvendes som stormpløk. Præsis som V-pløkken har den en stor trækmodstand og den trekantede stjerneform gør, at Y-pløkken kan tåle træk i alle retninger.
  • Sømpløk, har samme karakterer som øjepløkken, men er speciel godt til ringe i fx presenninger, da den er nem at få ned og op af jorden.

Barduner

Barduner er oftes fremstillet i slidstærkt nylon (polyamid) og kan være spundet eller flettet sammen med forskellige andre materialer som fx bomuld, andre polyester typer eller sisal foruden, at der kan være indflettet reflextråde for større synlighed. Farven er ofte hvid, men visse teltproducenter har valgt, at have deres helt egne farver på netop deres bardunsnor. Isabella holder eksempelvis deres barduner i grå nuancer medens Outwell fremstiller neon grønne reflekterende barduner. Til justering af længde og opstramning af bardunen, er påsat en bardunstrammer. Bardunstrammeren kan være fremstillet i forskellige materialer som aluminium, plastic eller træ. Kvaliteten på barduner kan vurderes ud fra brudstyrke, materialevalg og antallet af sammenfletninger, der kan være 8 - 16 - 24 eller 32 i forskellige strukturer.

Stormsikring

Der er normalt ingen problemer forbundet med et kraftigt stormbånd henover forteltet – blot man husker, at beskytte teltet ved påsætning af et antal beskyttelsespuder, hvor der er ”hård” kontakt mellem stormbåndet og teltdugen. Nogle producenter fraråder dog brugen af denne form for stormsikring. Isabella fortelte og Dorema fortelte fraråder ligefrem brugen af stormbånd og har i stedet deres helt egen løsning på stormsikring af fortelt. Til den hårde jord kan du også bruge T-stormpløkker som sikrer god fasthed i jorden. Firkantede stålpløkker i målene 16 og 20 cm giver et solidt tag i jorden, hvilket sikrer at teltet står rigtig godt fast.

Nyhedsbrev

Jeg vil gerne modtage nyheder og gode tilbud ca. en gang om måneden.
Mailadresser gives ikke videre til tredjemand.

Kategorier

Navigation