Hjem >> Campingtilbehør >> Fortelte tilbehør >> Deltelt - Vintertelt - Telt til autocamper

Deltelt - Vintertelt - Telt til autocamper

Læs mere om vinterfortelt her 

Vinterteltet – snefri zone foran campingvognen

Er temperaturen under -10ᵒ C, er et vintertelt at foretrække fremfor et helårstelt, der alligevel ikke vil kunne varmes op ved disse temperaturer. Et vintertelt er deltelt, hvilket vil sige, at det ikke dækker hele campingvognens længde, men altså kun delvist, der til gengæld passer til næsten alle campingvogne. Vinteren fugt og kulde, sne og blæst stiller store krav til et vinterfortelts teltdug og stængerne skal kunne tåle store belastninger bl.a. også et snetryk. Vinterteltets teltdug er sjældent åndbart og er som regel lavet af et materiale som minder om en tyk presenning. Vinterteltet tager ikke skade af at blive pakket ned selvom det skulle være lidt vådt.

Vinterforteltet er kendetegnet ved at kun at være mellem 2 og 2,5 bredt, have en meget stejl taghældning og intet udhæng over teltets forside. Sneen har derfor meget let ved at glide af teltets tag. Teltet er monteret i campingvognens tag og tilsluttes vognens sider ved hjælp af kraftige skumgummipuder og lodrette støttestænger i begge sider, der presser dette fortelt helt tæt til campingvognen. Med et vinterfortelt får du beskyttet indgangen til campingvognen mod blæst, vinterkulde og sne. Samtidig kan man bedre holde på varmen inde i campingvognen når der ikke lige trækker en iskold vind ind når døren åbnes. På skiferien vil vinterforteltet være et oplagt sted at have ski, kælke og andet vinterudstyr stående.

Vinterforteltet kan også bruges til at opholde sig i, men så opfordre vi til at man etablere et godt isoleret gulv samt opsætter et termoloft og installere en varmeovn – i så fald skal hyggen nok brede sig med det rette campingudstyr.

Eksempler på vinterfortelte

Isabella Winter er Isabella’s bud på et vinterfortelt. Forteltet er fremstillet i kraftige materialer, en speciel taghældning for minimal sneophobning samt ekstra bred, udvendig lækant, et stærkt stålstel, fleksibel pløkning og vinduesfolie, som kan tåle ekstreme frostgrader gør, at Isabellas vinterfortelt Winter står distancen – selv i en kraftig snestorm. Modellen er af rengøringsvenligt polyester/pvc-materiale og har dør i begge gavle samt udluftning med lynlåslukke.

DWT Tempo, der fås i tre størrelser. DWT Tempo vinterfortelt ser ikke kun godt ud, men har også funktionelle ting indbygget. De udvendige afdækninger beskytter vinduerne mod snavs, kulde og UV-stråler. Tagdugen er lakeret og sørger for at vand og sne glider meget nemt af. DWT Tempo kan opspændes inde og ude med fleksible opspændingsbarduner.

Dorema Oslo kan fås i fire størrelser alle i 2 meter dybde og fra 2,0 til 3,5 meters bredde. Dorema Oslo er specielt velegnet til vintercamping og fremstilet af dobbelt-sidet PVC-blagt polyester som er meget stærkt, samt ekstra rengøringsvenligt. Der er en stor dør og vindue med myggenet i begge gavle og fronten er nedfældelig og aftagelig. Det fritstående stativ gør, at det ikke er nødvendigt, at montere beslag på selve campingvognen

.

Nyhedsbrev

Jeg vil gerne modtage nyheder og gode tilbud ca. en gang om måneden.
Mailadresser gives ikke videre til tredjemand.

Kategorier

Navigation